10 εκφράσεις που ο εργοδότης σου θέλει να ακούσει από εσένα και γιατί

Το να θέλει κάποιος να κάνει καλή εντύπωση στην καινούργια του δουλειά ή ακόμα και να βελτιώσει τις εργασιακές του σχέσεις στην ήδη υπάρχουσα του δουλειά, είναι απαραίτητο και απολύτως ορθολογικό. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερο κόπο αλλά κυρίως τρόπο και καλή θέληση.

Προσπάθησε την επόμενη φορά που θά έχεις μια σημαντική συνάντηση με τον εργοδότη ή  τον μάνατζερ σου ή ακόμα και σε απλές καθημερινές σας κουβέντες να χρησιμοποιήσεις κάποιες απο τις ακόλουθες εκφράσεις. Το αποτέλεσμα μπορεί να σε εκπλήξει!


1) “Πώς μπορώ να βοηθήσω;”

Αυτή η ερώτηση συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πρώτες και αναμενόμενες ερωτήσεις που κάποιος εργοδότης περιμένει να ακούσει. Φανερώνει όρεξη για δουλειά και ομαδικότητα από πλευράς εργαζομένου. Φυσικά και ΔΕΝ περιμένει ένας εργοδότης να ακούσει “Αυτό δεν το κάνω γιατί δεν είναι η δουλειά μου.”


2) “Κανένα πρόβλημα.”

Αυτή η απάντηση πρεπει να χρησιμοποιείται με μέτρο και αναλόγως περιστάσεως καθώς όταν ο εργαζόμενος θεωρεί ότι κάτι ή μια κατάσταση θα δημιουργήσει πρόβλημα στην υπάρχουσα κατάσταση ή σε μια μελλοντική κατάσταση, πρέπει να το αναφέρει με ένα όμορφο και διπλωματικό τροπο. Γενικότερα όμως με αυτή σου την απάντηση δημιουργείς μια θετική στάση απέναντι στον εργοδότη και στην δουλειά σου. Του δίνει επίσης σιγουριά για το ότι μπορεί να σε εμπιστευτεί γι' αυτό που προτίθεσαι να κάνεις.


3) “Θα ήθελα να μάθω περισσότερα πάνω σε αυτό το θέμα.”

Φανερώνει ότι είσαι άνθρωπος με φιλοδοξίες που του αρέσει να κατανοεί σε βάθος και από διαφορετικές οπτικές γωνίες την δουλειά του. Αυτό οδηγεί συνήθως και στο καλύτερο δυνατό εργασιακό αποτέλεσμα!


4) “Με ποιο τρόπο μπορώ να βελτιωθώ;”

Είναι μια από τις ερωτήσεις που αρκετοί εργαζόμενοι διστάζουν να κάνουν. Πρέπει να ερωτάται ανά τακτά χρονικά διαστήματα γιατί δείχνει ότι είσαι ανοικτός στην ''καλή'' κριτική και θέλεις καθώς και έχεις όρεξη να βελτιωθείς και να γίνεις όσο το δυνατό καλύτερος στην δουλειά σου.


5) “Αυτός θα μπορούσε να είναι ένας τρόπος λύσης του προβλήματός μας.”

Οι δυνατές και έξυπνες λύσεις των διαφόρων εργασιακών προβλημάτων είναι ένας πολύ καλός τρόπος να φανεί ο χαρακτήρας καθώς και το ενδιαφέρον σου για την δουλειά. Δείχνει επίσης  δημιουργικότητα, ευρηματικότητα και ενεργή συμμετοχή στην αντιμετώπιση προβλημάτων στον εργασιακό σου χώρο. Ακόμα και όταν η προτεινόμενη σου λύση δεν θα είναι αυτή που θα υλοποιηθεί, εντούτοις  έχεις καταφέρει να δώσεις ενεργά το παρών σου στο εργασιακό χώρο.


6) “Είδα την έλλειψη και το έκανα ή το έφτιαξα.”

Η φράση αυτή είναι μια από τις οποίες στο άκουσμα της, ο καθένας από εμάς χαίρεται. Πόσο μάλλον ένας εργοδότης! Φανερώνει ενεργή λήψη πρωτοβουλίας και ενδιαφέροντος για μια κατάσταση καθώς και δυναμισμό στο χαρακτήρα. Πρέπει όμως να χρησιμοποιείται με προσοχή και με μέτρο και όχι κατ' επανάληψη διότι υπάρχει κίνδυνος να γίνει να επιφέρει δυσάρεστα αποτελέσματα στην σχέση σου τόσο με τον εργοδότη αλλά και με τους υπόλοιπους σου συναδέλφους.


7) “Θα το έχω έτοιμο μέχρι...”

Η ακρίβεια αλλά και η συνέπεια σου προς τον χρόνο και το περιεχόμενο της εργασίας που σου έχει ανατεθεί είναι καθοριστικής σημασίας για την απόκτηση της εμπιστοσύνης του εργοδότη σου καθώς και για την μετέπειτα πορεία και πιθανώς εξέλιξή σου μέσα στην δουλειά. Ο λόγος απλός! Δείχνεις δυνατότητα διεκπεραίωσης, συνέπεια, ακρίβεια και ενδιαφέρον γι' αυτό με το οποίο ασχολείσαι.


8) “Αυτό ήταν λάθος μου και θα προσπαθήσω να μην το επαναλάβω.”

Πάντα εκτιμάται όταν ένας εργαζόμενος αναγνωρίσει το λάθος του, το παραδεχθεί και δεσμευτεί ότι δεν θα επαναληφθεί στο μέλλον. Φανερώνει έναν άνθρωπο που δεν φοβάται να σταθεί για τα πράγματα που έχει κάνει είναι έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες του αλλά και να γίνει καλύτερος μέσα από τα λάθη του. Τα λάθη είναι ανθρώπινα και γίνονται, το σημαντικό όμως είναι να μην γίνονται κατ' επανάληψη!


9) “Πώς ήταν η μέρα σας σήμερα;”

Το να δείξεις με διακριτικό και γνήσιο τρόπο ενδιαφέρον για την “ανθρώπινη” πλευρά του εργοδότη σου όπως για παράδειγμα για την οικογένειά του, τα χόμπι του ή ακόμα και για τον ίδιο όταν η μέρα σας στην δουλειά δεν ήταν και η καλύτερη, δημιουργεί ένα θετικό κλίμα καθώς και μια ανθρώπινη επαφή. Αλλά δεν πρέπει να το παρακάνεις με πολύ προσωπικές ή επίμονες ερωτήσεις γιατί τότε αυτό μπορεί να επιφέρει δυσάρεστα αποτελέσματα!


10) “Ευχαριστώ!”

Ένας καλός εργοδότης θα πει ευχαριστώ ή θα επαινέσει τους εργαζομένους του όταν μείνει ευχαριστημένος από την δουλειά τους. Πόσοι όμως εργαζόμενοι λένε “ευχαριστώ” στον εργοδότη τους όταν τους βοηθήσει με ένα τους εργασιακό και όχι μόνο πρόβλημα ή όταν πάρουν μια καλή συμβουλή; Μη φοβάσαι και μη διστάζεις να λες ευχαριστώ! Μπορεί με αυτό και μόνο να “φτιάξεις ” την μέρα του εργοδότη σου και την δική σου! 

Αρθρογράφος:
Ημερομηνία: 16/03/2015

TERMS OF USE   |   CONTACT US   |   PRIVACY POLICY   |   JOBS POSTING POLICY

Copyright ergodotisi.com. All Rights Reserved.


  DEVELOPED AND HOSTED BY Melior