10 τύποι προσωπικού που πρέπει να απολύσεις αμέσως!

Αν θες να χτίσεις μια δυνατή επιχείρηση, πρέπει να προσέξεις πολύ σε ποιους θα εμπιστευτείς το όραμα σου. Δεν είναι πάντα εύκολο να δεις ξεκάθαρα σε ποιούς θα ανοίξεις διάπλατα τις πόρτες και ποιούς πρέπει να διώξεις. Με λίγη εμπειρία θα μάθεις όμως να αποφεύγεις εκείνα τα άτομα που μπορεί να βλάψουν την εταιρία σου. Ποια είναι αυτά; 

Οι σειρήνες
Βρίσκουν πάντα έναν τρόπο να σου αποσπάσουν την προσοχή και να σε αποσυντονίσουν. Μην παρασυρθείς από υποσχέσεις εύκολου χρήματος ή projects τα οποία δεν πιστεύεις. Θα το μετανιώσεις πικρά. Ποτέ η επιστροφή στην πραγματικότητα δεν ήταν μια ευχάριστη διαδρομή. 

Οι τράγοι
Είναι όντα χαρισματικά και επιτυχημένα με πολλές δυνάμεις. Το πρόβλημα είναι ότι χρησιμοποιούν συχνά τις δυνάμεις τους με δόλιους τρόπους. Φιλοδοξίες δικές τους δεν έχουν – σε ωθούν απλά συνεχώς σε κακές αποφάσεις. Το τελευταίο πράγμα που θέλεις είναι αυτό. 

Οι ελέφαντες
Οι ελέφαντες δεν ξεχνάνε. Και δεν θα σε αφήσουν ποτέ να ξεχάσεις λάθη του παρελθόντος. Μην τους αφήσεις να σου θυμίζουν συνεχώς το παρελθόν. Λάθη κάνουμε όλοι. Κοίτα μπροστά, εκεί που βρίσκεται το μέλλον σου. 

Οι ζηλόφθονοι 
Θέλουν να φτάσουν στην κορυφή αλλά δεν είναι διατεθειμένοι να δουλέψουν σκληρά. Προτιμούν να σπρώχνουν προς τα κάτω όλους τους υπόλοιπους για να φαίνονται κορυφαίοι. Πόσο κρίμα και τι μεγάλη απώλεια ενέργειας. Μακρυά από εμάς! 

Οι νάρκισσοι
Είναι άτομα ταλαντούχα που βάζουν τον εαυτό τους πάνω από το καλό της ομάδας ή της εταιρίας. Μην τους αφήσεις να σε πείσουν να πλασάρεις μια εικόνα της εταιρίας που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Οι φούσκες σκάνε και συνήθως με μεγάλο θόρυβο. 

Οι εχθροί
Συχνά θα χρειαστεί να συνεργαστείς με άτομα που δεν συμπαθείς ή που δεν σε συμπαθούν. Έτερον εκάτερον. Μπορείς να μάθεις πολλά έχοντας δίπλα σου ένα πρότυπο στο οποίο δεν θέλεις να μοιάσεις καθόλου...

Οι Πολεμοχαρείς
Οι Θεοί του πολέμου. Τους αρέσει η κόντρα. Δε διστάζουν να καυγαδίσουν και θέλουν πάντα να βγαίνουν κερδισμένοι. Μην χάσεις χρόνο προσπαθώντας να τους διορθώσεις ή να τους κατανοήσεις. Αγνόησε τους ή απομάκρυνε τέτοια άτομα εντελώς.  

Οι Διόνυσοι
Τους ενδιαφέρουν μόνο οι απολαύσεις και η διασκέδαση. Καλή και η πλάκα αλλά όχι και να καταστρέψεις το start-up σου για χάρη της καλοπέρασης....

Οι μαύρες γάτες
Κάποια άτομα μπορούν να φέρουν «φως» κι ευημερία στον χώρο εργασίας. Κάποια άλλα μπορούν να σκοτώσουν τα πάντα γύρω τους. Είναι γκαντέμηδες, αρνητικοί και κακοδιάθετοι. Μην τους λυπηθείς. Άσε τους στο περιθώριο και κατά προτίμηση απομάκρυνε τους από το θετικό περιβάλλον που έχεις βαλθεί να δημιουργήσεις. 

Οι Κροίσοι
Θα έρθουν στην επιχείρηση σου με ένα κάρο λεφτά τάζοντας τον ουρανό με τ’ άστρα. Μην τυφλωθείς από την λάμψη του χρήματος: θέλουν να ασκήσουν έλεγχο και να σου αποσπάσουν χρήματα. Κινήσου προσεκτικά και πρόσεξε σε ποιόν δίνεις μεγάλες ευθύνες. Δεν θες να δεις τους κόπους σου να γίνονται καπνός χάρη στην απληστία κάποιων...

Αρθρογράφος:
Ημερομηνία: 26/02/2015

TERMS OF USE   |   CONTACT US   |   PRIVACY POLICY   |   JOBS POSTING POLICY

Copyright ergodotisi.com. All Rights Reserved.


  DEVELOPED AND HOSTED BY Melior