3 ασυνήθιστες αλλά επιτυχημένες μέθοδοι καταπολέμησης του στρες


Όλοι γνωρίζουμε ότι το στρες μπορεί να καταστρέψει την υγεία ή και ακόμη την καριέρα κάποιου. Τα καλά νέα είναι ότι ένας αυτοκαταστροφικός κύκλος μπορεί να σπάσει. Παρακάτω δεν θα βρεις ασκήσεις αναπνοής κλπ. Θα μάθεις όμως κάποιες ανατρεπτικές μεθόδους που απευθύνονται σε άτομα που υποφέρουν τόσο πολύ από στρες που δεν μπορούν πλέον να είναι παραγωγικά:  

1) Μίλησε σε κάποιον
Η πραγματική αλλαγή έρχεται όταν μοιράζεσαι το πρόβλημα σου με κάποιον άλλον. Βρες ένα άτομο στο γραφείο που μπορείς να εμπιστευτείς και πες τους ότι πάσχεις από στρες. Εξήγησε του ότι δεν εργάζεσαι τόσο αποτελεσματικά και ανάλυσε του τι ακριβώς σου προκαλεί άγχος. Ζήτησέ του να σε ελέγχει κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και προγραμματίστε εβδομαδιαίες συναντήσεις. Απελευθερώνοντας όλες εκείνες τις αγχωτικές σκέψεις από το μυαλό σου, έχεις ήδη κερδίσει τη μισή μάχη.  

2) Παρατεταμένη άδεια
Με τον σωστό προγραμματισμό και τις ευλογίες των εργοδοτών σου, διευθέτησε μια παρατεταμένη περίοδο άδειας όπου να μπορείς να απομονωθείς κάπου μακριά από τηλέφωνα και φορητούς υπολογιστές. Χρησιμοποίησε αυτό τον χρόνο για να σκεφτείς τις είναι ακριβώς όλα εκείνα που σε αγχώνουν και πως μπορείς να λύσεις το πρόβλημα. Θεώρησε ότι έχεις έρθει σε ένα νοσοκομείο για «εγχείρηση άγχους».   

3) Ισχύς εν τη γνώση
Όσο καλύτερα γνωρίζεις το στρες σου τόσο πιο εύκολα θα μπορείς να το υπερνικήσεις. Κάνε πλήρεις ιατρικές εξετάσεις και χρησιμοποίησε όλα όσα γνωρίσεις για τους παλμούς σου και την πίεση σου ως έναν τρόπο παρακολούθησης του άγχους σου. Όταν έχεις τα ακριβή στοιχεία μπροστά σου μπορείς να κάνεις συνειδητή προσπάθεια να τα αλλάξεις. Βάλε στόχο να ζεις πιο υγιεινά και να αλλάξεις τη διατροφή σου. Θέσε στόχους και φρόντισε να ελέγχεις την πρόοδο σου. 


Αρθρογράφος:
Ημερομηνία: 19/05/2015

TERMS OF USE   |   CONTACT US   |   PRIVACY POLICY   |   JOBS POSTING POLICY

Copyright ergodotisi.com. All Rights Reserved.


  DEVELOPED AND HOSTED BY Melior