5 ασκήσεις που θα μειώσουν το στρες σου μέσα σε 5 λεπτά

Η αποδοτικότητά σου ενδεχομένως να επηρεάζεται όταν είσαι αγχωμένος. Δοκίμασε να μειώσεις το άγχος σου και δες τις επιδόσεις σου να βελτιώνονται. 

1) Άλλαξε τους κωδικούς πρόσβασης
Αν αλλάξεις το password σου σε κάτι που σου θυμίζει την αγαπημένη σου παραλία στο νησί ή το σκυλί σου, τότε αυτόματα θα δημιουργήσεις εικόνες που σε χαλαρώνουν. 

2) Μια αγκαλιά βοηθάει πολύ
Όταν αγκαλιάζουμε κάποιον, ο εγκέφαλος μας απελευθερώνει oxytocin, μια ορμόνη που προάγει την κοινωνική συμπεριφορά, την χαλάρωση, την εμπιστοσύνη και την ενσυναίσθηση. Βέβαια, η άσκηση αυτή εξαρτάται από το κατά πόσο υπάρχει κάποιος συνάδελφος με τον οποίο νιώθεις άνετα να ανταλλάξεις μια αγκαλιά. Αλλιώς θα χρειαστεί να περιμένεις μέχρι να γυρίσεις σπίτι το βράδυ!  

3) Γράψε το
Πολλές φορές βοηθάει πολύ μια 5λεπτη εκκαθάριση όλων όσων βασανίζουν το μυαλό μας. Αντιπαραγωγικές σκέψεις και συναισθήματα συσσωρεύονται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Κάτι που σε βασανίζει δεν πρόκειται να πάψει να σε ενοχλεί μέχρι να το βγάλεις από το κεφάλι σου. Είναι απίστευτο πόσο διαφορετικό μοιάζει ένα πρόβλημα όταν έχει αποτυπωθεί πλέον στο χαρτί.  

4) Αναπνοές 4-7-8 
Κάθισε σε καρέκλα ή στο πάτωμα με ίσια την πλάτη. Εισέπνευσε μετρώντας μέχρι το τέσσερα, κράτησε την αναπνοή σου μετρώντας μέχρι το 7 και κάνε μια μεγάλη εκπνοή όταν θα φτάσεις στο 8. Επανέλαβε την άσκηση για 5 λεπτά. 

5) Απόλαυσε κάτι
Το να απολαμβάνεις κάτι απαιτεί να φέρνεις στο μυαλό σκέψεις ή συμπεριφορές άμεσα συνδεδεμένες με θετικά γεγονότα και θετικά συναισθήματα. Είτε κάνεις μια παύση για να προσέξεις την νοστιμιά του μεσημεριανού σου ή για να αναπολήσεις ένα απίθανο ταξίδι, το να απολαμβάνεις τα όμορφα πράγματα της ζωής μειώνει αυτόματα κι εύκολα το στρες. 


Αρθρογράφος:
Ημερομηνία: 29/04/2015

TERMS OF USE   |   CONTACT US   |   PRIVACY POLICY   |   JOBS POSTING POLICY

Copyright ergodotisi.com. All Rights Reserved.


  DEVELOPED AND HOSTED BY Melior