6 συμβουλές για μια καλή συνέντευξη

Μια συνέντευξη είναι ουσιαστικά μια ερμηνεία. Κάποιοι παίζουν καλά με χαρισματικότητα και σωστό timing  και κάποιοι άλλοι δεν έχουν καθόλου πειθώ και πάθος. Να πως μπορείς να αφήσεις τις καλύτερες εντυπώσεις:  

• Απάντησε εμπνευσμένα στην κλασσική ερώτηση «πως είσαι;»
Μην αρκεστείς σε ένα απλό «καλά, εσείς;». Δείξε ενθουσιασμό και αυτοπεποίθηση δίνοντας ένα «τέλεια» ή ένα «πάρα πολύ καλά ευχαριστώ». Αυτόματα δείχνεις δυναμισμό και άνεση. 

• Αν καλείσαι να αποδείξεις τις ικανότητες σου στην λύση προβλημάτων τότε φέρε μαζί σου ένα μπλοκ και στιλό- ίσως χρειαστεί ένα σχεδιάγραμμα για να εξηγήσεις αυτό που εννοείς. 

Κάνε καλή εντύπωση με όποιο τρόπο μπορείς: προσφέρσου να βοηθήσεις κάποιον να μεταφέρει κάτι ή να βοηθήσεις με το φωτοτυπικό αν προκύψει η ανάγκη.  

Φρόντισε να έχεις πολλά παραδείγματα που να αποδεικνύουν τις δεξιότητες και τις ικανότητες σου. Οι εικόνες βοηθούν τον μελλοντικό εργοδότη σου να σε φανταστεί στην νέα θέση που διεκδικείς. 

• Αν μπορείς, άφησε στο τέλος της συνέντευξης κάτι (ένα στιλό, μια κάρτα σου) για να υπάρχει ένα απτό απομεινάρι της συνέντευξης σου. 

Διατήρησε την «περσόνα» του υποψήφιου μέχρι να φτάσεις στην έξοδο. Μέχρι και την τελευταία χειραψία φρόντισε να εκφράσεις την εκτίμηση σου και τον ενθουσιασμό σου για την θέση. 

Αρθρογράφος:
Ημερομηνία: 23/04/2015

TERMS OF USE   |   CONTACT US   |   PRIVACY POLICY   |   JOBS POSTING POLICY

Copyright ergodotisi.com. All Rights Reserved.


  DEVELOPED AND HOSTED BY Melior