8 μυστικά για να κάνεις την καλύτερη εντύπωση

Στις πρώτες εντυπώσεις δεν υπάρχουν δεύτερες ευκαιρίες. Είτε σου αρέσει ή όχι, έχεις λίγα μόνο δευτερόλεπτα να διαμορφώσεις την εντύπωση που θα σχηματίσει ο άλλος για σένα. 

Δεν είναι πάντα εύκολο να βγάλεις τον καλύτερο σου εαυτό προς τα έξω. Γι αυτό κι εμείς σου δίνουμε κάποια μικρά τρικ για να εντυπωσιάσεις εύκολα και γρήγορα σε κάθε νέα σου επαγγελματική γνωριμία. 

#1
Ξεκαθάρισε στο μυαλό σου τι θέλεις να αποκομίσεις από την συνάντηση και φρόντισε να έχεις ξεκάθαρες προθέσεις από την αρχή. Αν εσύ είσαι μπερδεμένος, σκέψου πόσο θα μπερδευτεί ο συνομιλητής σου! 

#2
Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στα κοσμήματα, το ρολόι, τα ρούχα και το χτένισμα. Ζήτησε από έμπιστους φίλους να σου δώσουν την ειλικρινή τους γνώμη. Την ειλικρινή! 
 
#3
Η γλώσσα του σώματος παίζει μεγάλο ρόλο: η ίσια πλάτη, η γερή χειραψία και το πως καθόμαστε παίζουν όλα ρόλο και μάλιστα πολύ σημαντικό. 
 
#4
Το χαμόγελο είναι πολύ σημαντικό. Δίνει στον συνομιλητή μας να καταλάβει πως χαιρόμαστε που τον γνωρίζουμε κι είμαστε ευδιάθετοι.
 
#5
Θυμόμαστε το όνομα του συνομιλητή μας και το αναφέρουμε ανά διαστήματα. Όλοι εκτιμούμε το ότι ο συνομιλητής μας έχει μπει στον κόπο να προσέξει στο όνομά μας. 

#6
Δώσε στον άλλον αυτό που θέλει: προσοχή. Ρώτησε για τα ενδιαφέροντα τους ή αν έχουν επιστρέψει από διακοπές κάνε ερωτήσεις και βρες κοινά σημεία ή κοινά ενδιαφέροντα. Χωρίς υπερβολές. Δουλειά ψάχνεις, όχι κολλητάρια! 

#7
Ενθάρρυνε τον συνομιλητή σου να μιλήσει για τον ρόλο του στην εταιρία, για την εταιρία την ίδια και τους δικούς του στόχους. Θα εκτιμήσει το ενδιαφέρον σου. 

#8 
Ζήτα συμβουλές. Ο συνομιλητής σου θα εκτιμήσει το γεγονός ότι τον έχεις σε αρκετή εκτίμηση ώστε να ζητάς καθοδήγηση. 

Αρθρογράφος:
Ημερομηνία: 26/02/2015

TERMS OF USE   |   CONTACT US   |   PRIVACY POLICY   |   JOBS POSTING POLICY

Copyright ergodotisi.com. All Rights Reserved.


  DEVELOPED AND HOSTED BY Melior