Τι να ρωτήσεις (και τι να μην ρωτήσεις) κατά την διάρκεια της διαδικασίας αίτησης

Οι ερωτήσεις που θα κάνετε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης είναι καθοριστικής σημασίας. Φροντίστε λοιπόν να ρωτήσετε πράγματα ουσίας με τον σωστό τρόπο! 

1) Ψάξε για την απάντηση
Όταν δεν είμαστε σίγουροι τι ακριβώς εννοεί κάποιος, δεν είναι κακό να στείλουμε ένα γρήγορο e-mail.  Ψάχνουμε όμως προσεκτικά στην ανταλλαγή e-mail και στην ιστοσελίδα της εταιρίας μήπως αυτό που θέλουμε να μάθουμε βρίσκεται εκεί. Αν εξακολουθούμε να μην μπορούμε να βρούμε την πληροφορία που θέλουμε τότε γράφουμε κάτι ανάλογο του: «Μπορείτε σας παρακαλώ να μου ξεκαθαρίσετε πως ακριβώς να υποβάλω το συγκεκριμένο κομμάτι της αίτησης;» ή «Θα μπορούσατε σας παρακαλώ να μου εξηγήσετε πως θα προτιμούσατε να υποβληθεί το συγκεκριμένο κομμάτι;».

2) Μην κάνεις επίδειξη γνώσεων
Το να εστιάζεις σε ένα τυπογραφικό λάθος του αποστολέα, δεν δείχνει ακριβώς προσοχή στην λεπτομέρεια – δείχνει μάλλον έλλειψη διπλωματίας. Θα φανεί αγενές να απαντήσεις: «Φαντάζομαι ότι μάλλον θα εννοείτε ότι η συνάντηση μας είναι στις 12μμ και όχι στις 12πμ όπως γράφετε στο e-mail σας». Δείχνει πολύ περισσότερο τακτ αν γράψεις: «Βεβαίως και μπορώ να σας συναντήσω στις 12 το μεσημέρι. Θα χαρώ να σας γνωρίσω από κοντά». 

3) Μην «κρύβεις» την ερώτηση σου
Όταν έχεις όντως κάτι σημαντικό να ρωτήσεις μην κάνεις το λάθος να «καμουφλάρεις» αυτό που έχεις να ρωτήσεις μέσα σε χιουμοριστικές ατάκες ή ψιλή κουβέντα. Για παράδειγμα, μπορεί να σου φανεί μια χαρά το «Απρόβλεπτο το να πετά κανείς. Πρόσφατα η πτήση μου καθυστέρησε για δυο ώρες». Είναι όμως πολύ προτιμότερο να γράψεις: «θα ταξιδεύω εκείνη την μέρα, μήπως θα σας βόλευε να κανονίσουμε την τηλεφωνική συνέντευξη για το απόγευμα;». Έτσι, δεν υπάρχει κίνδυνος να μην καταλάβει ο άλλος τι θέλεις να πεις. 

Κράτα τα πράγματα απλά, ξεκάθαρα κι επαγγελματικά. Κάνει πραγματικά διαφορά! 

Αρθρογράφος:
Ημερομηνία: 08/11/2015

TERMS OF USE   |   CONTACT US   |   PRIVACY POLICY   |   JOBS POSTING POLICY

Copyright ergodotisi.com. All Rights Reserved.


  DEVELOPED AND HOSTED BY Melior