Όρμα έξω από την κρίση! (έργο 15 εκ., παίζεται για ακόμη 16)

Το να ξεκινήσω να περιγράφω τα δεδομένα των καιρών που ζούμε, είναι τόσο αχρείαστο, όσο και ανούσιο. Αυτή η φάση της ζωής μας, μας βρίσκει σε μια περίεργη καμπύλη. Από τη μια έχουμε συνηθίσει την κρίση με τα επακόλουθά της, από την άλλη δεν μπορούμε να βρούμε μια αξιοπρεπή διέξοδο. Και ενώ ψάχνουμε ασταμάτητα ένα τρόπο να εξασφαλιστούμε –εάν αυτό είναι εφικτό- επαγγελματικά, παράλληλα ένα νέο έργο ξεκινά στη Λευκωσία, η υποδομή του οποίου πρόκειται να ανέλθει στα 15 εκατομμύρια ευρώ!

Πρόκειται για ένα σχεδιασμό του Δημάρχου Λευκωσίας και αποσκοπεί στην ανάπτυξη της καινοτομίας και τεχνολογίας αλλά και της νεανικής επιχειρηματικότητας. Τι σημαίνει αυτό; Ότι εκτός από το IDEA που αποτελεί  πρόγραμμα επιτάχυνσης και επιχειρηματικής επώασης (το οποίο παρέχει δωρεάν υπηρεσίες στις ομάδες που φιλοξενεί), μια νέα ευκαιρία κτυπά την πόρτα σε όλους τους νέους ανεξαιρέτως! 

Για όποιον λοιπόν ονειρευόταν από πάντα μια start-up επιχείρηση, είχε μια καινοτόμα ιδέα μα υπολειπόταν κεφαλαίου, τώρα είναι η ώρα να δράσει, καθώς του παρέχεται στέγη στις υποδομές οι οποίες πρόκειται να φιλοξενήσουν τους νέους επιχειρηματίες! Εάν δε η καινοτόμα του ιδέα έχει να κάνει με τον κλάδο του Virtual Reality, έχει ακόμη ένα λόγο να χαίρεται, καθώς υπάρχει πιθανότητα εισροής ακόμη 16 εκατομμυρίων στα ταμεία από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα RISE!

Να τι γίνεται όμως. Θεωρώ ότι λίγο πολύ, όλοι μας κάποια στιγμή στη ζωή μας σκεφτήκαμε μια ιδέα που θεωρήσαμε πως θα μπορούσε να μας αποφέρει πολλά λεφτά. Ίσως και μερικές από αυτές να ήταν όντως καταπληκτικές ιδέες! Το θέμα είναι, εσύ προσωπικά είσαι διατεθειμένος να κάνεις το πρώτο βήμα; Είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις το μακρινό, δύσκολο μα συνάμα επιβραβευτικό ταξίδι προς το άγνωστο, που μόνο η επιχειρηματικότητα μπορεί να σου προσφέρει; Είσαι έτοιμος να αποκτήσεις τη γνώση και τις εμπειρίες που χρειάζεσαι έτσι ώστε να πάρεις τον ίδιο σου τον εαυτό από το χέρι και να τον τραβήξεις έξω από το μαγνητικό πεδίο της κρίσης; Σκέψου το. Εγώ πάντως ένα θα σου πω.
 
ΟΡΜΑ!

Αρθρογράφος: Αντώνης Παπαδόπουλος
Ημερομηνία: 10/12/2015

TERMS OF USE   |   CONTACT US   |   PRIVACY POLICY   |   JOBS POSTING POLICY

Copyright ergodotisi.com. All Rights Reserved.


  DEVELOPED AND HOSTED BY Melior