Δημιουργώντας δική σου εργασία...


ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑ

 

Πως να δημιουργήσεις την δική σου start-up εταιρία

Το να ξεκινήσεις μια δική σου δουλειά είναι συναρπαστικό και τρομακτικό συνάμα. Μέσα στον όλο ενθουσιασμό εύκολα παρασύρεσαι από όσα νομίζεις ότι χρειάζεσαι. Εστίασε στην ιδέα σου και δώσε της όλη σου την ενέργεια και τον χρόνο δημιουργώντας ένα προϊόν ή μια υπηρεσία που θα θέλουν οι πάντες.

 

Χρησιμοποίησε τις γνωριμίες σου

Όλοι γνωρίζουμε 1-2 άτομα που έχουν να δώσουν καλές επιχειρηματικές συμβουλές. Η γειτόνισσα που έχει το δικό της φυτώριο μπορεί να σου προτείνει ένα λογισμό για τα οικονομικά σου ή το καφέ της γειτονιάς μπορεί να έχει δυνατή παρουσία στα social media. Έστω κι ανήκουν σε άλλους τομείς ενδέχεται να έχουν πολύτιμες συμβουλές. Αξιοποίησε τις γνώσεις τους.

 

Μάθε από τους προκάτοχους σου

Ψάξε online να βρεις blogs και συνεντεύξεις από CEOs εταιριών τις οποίες θεωρείς υπόδειγμα. Μπορεί η συζήτηση να μην είναι αμφίδρομη αλλά θα απαντηθούν πολλά σου ερωτήματα.

 

Μην παραιτηθείς από την δουλειά σου

Πρέπει σιγουρευτείς ότι το start-up σου ισοδυναμεί σε εισόδημα με την παρούσα σου δουλειά προτού κόψεις τον ομφάλιο λώρο της μισθωτής εργασίας. Αξιοποίησε τα βράδια και τα Σαββατοκύριακά σου. Θα είναι δύσκολο στην αρχή αλλά αξίζει τον κόπο.

 

Μην φοβάσαι το τραπέζι της κουζίνας

Μην μπεις στην παγίδα να ενοικιάσεις χώρο για γραφείο από την αρχή. Ελάχιστοι πελάτες ενδιαφέρονται αν εργάζεσαι από το τραπέζι της κουζίνας φτάνει το προϊόν ή η υπηρεσία που προσφέρεις να είναι καλής ποιότητας.

 

Προσωπικό ασφαλείας

Έστω κι θεωρείς ότι χρειάζεσαι από την αρχή ομάδα marketing και μεγάλη ομάδα συνεργατών, η πραγματικότητα είναι ότι στην αρχή θα χρειαστείς μόνο 1-2 άτομα για να σε βοηθήσουν να υλοποιήσεις την ιδέα σου. Αργότερα, όταν η επιχείρηση μεγαλώσει αργά και σταθερά θα μπορέσεις να μεγαλώσεις την ομάδα σου.

Αρθρογράφος:
Ημερομηνία: 24/02/2015

TERMS OF USE   |   CONTACT US   |   PRIVACY POLICY   |   JOBS POSTING POLICY

Copyright ergodotisi.com. All Rights Reserved.


  DEVELOPED AND HOSTED BY Melior