Επάγγελμα: Αεροσυνοδός

Είσαι έτοιμος/η να ξεκινίσεις μια καριέρα που θα σου επιτρέπει να ταξιδέυεις συνέχεια σε όλο τον κόσμο, να απολαμβάνεις τα οφέλη της, να γνωρίζεις θαυμάσιο κόσμο κάθε μέρα, να δουλεύεις διασκεδάζοντας και κάθε τέλος του μήνα να ακριβοπληρώνεσαι; Τότε, η δουλειά της/του αεροσυνοδού δεν κάνει για σένα!

Τόσο οι καιροί όσο και οι καταστάσεις έχουν αλλάξει πολύ. Αεροσυνοδός είναι μια δουλειά δύσκολη και με πολλές ευθύνες. Όλοι μας μικροί ονειρευόμασταν μια δουλειά όπως αυτή. Τι ωραία που ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο, όλη μέρα χαμογελάνε, έιναι πάντα χαρούμενοι, ευγενικοί και σίγουρα πληρώνονται πάρα πολύ καλά...

Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ διαφορετική! Ταξίδια χωρίς προορισμό, αφού πολλές φορές δεν βγαίνεις καν απο το αεροδρόμιο. Ταξίδεψα στη Ρώμη αλλά η αλήθεια είναι ότι ήταν για μόνο δυο ώρες και είδα μόνο το αεροδρόμιο Fiumicino. Όσο για το θαυμάσιο κόσμο που θα έπρεπε να γνωρίζεις κάθε μέρα, τι να πω. Χρειάζεσαι υπομονή και καλές αντοχές. Θα αντιμετωπίσεις αγενείς ανθρώπους, άτομα που θα σε μεταχειρίζονται σαν ρομπότ και έτσι το λαμπάκι θα αναβοσβήνει χωρίς σταματημό.

Μπορείς να αντεπεξέλθεις; Σιγουρα μπορείς. Απλά πρέπει επιπλέον να ΧΑΜΟΓΕΛΑΣ. Δουλειά σου είναι να είσαι ευχάριστος χαρακτήρας, να ακούς προσεκτικά και να μην αμφισβητείς τους επιβάτες. "Ο πελάτης έχει πάντα δίκαιο"...λένε. 

Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται. Απλά είναι πάντα καλύτερα να βλέπουμε τα πράγματα πιο ρεαλιστικά. Δεν είναι πάντα όλα τόσο ωραία όσο φαίνονται.
Αρθρογράφος:
Ημερομηνία: 19/03/2015

TERMS OF USE   |   CONTACT US   |   PRIVACY POLICY   |   JOBS POSTING POLICY

Copyright ergodotisi.com. All Rights Reserved.


  DEVELOPED AND HOSTED BY Melior