Ηγείσαι σωστά;


Ένας κακός ηγέτης δεν είναι απαραίτητα πάντοτε πράος και αδύναμος. Πολλές φορές οι αδύναμοι ηγέτες είναι εγωκεντρικοί και δικτατορικοί. Όση επιτυχία κι αν νομίζεις ότι έχεις, υπάρχουν λόγοι να ανησυχείς αν συνηθίζεις να κάνεις οποιοδήποτε από τα παρακάτω....

1. Η ομάδα σου είναι συνεχώς κουρασμένη
Αν απαιτείς από την ομάδα σου να δουλεύει συστηματικά τρελά ωράρια, τότε δεν χρησιμοποιείς σωστά το δυναμικό σου. Μπορεί όντως να είναι παραγωγικό και να αποφέρεις περισσότερα χρησιμοποιώντας λιγότερο προσωπικό, μακροπρόθεσμα όμως θα υπάρξουν προβλήματα. Οι ώρες ξεκούρασης και ανασυγκρότησης είναι απαραίτητες. 

2. Αποφεύγεις τις δύσκολες αποφάσεις
Καθυστερείς μέχρι το τελευταίο λεπτό για να έχεις απλά το «δίχτυ ασφαλείας» του «δεν είχαμε χρόνο» ή «δεν είχαμε όλες τις πληροφορίες». 

3. Δεν κατευθύνεις σωστά
Βιάζεσαι να αναθέσεις ένα συγκεκριμένο project όμως, από την πρώτη κιόλας συνάντηση, ο τρόπος σκέψης σου είναι ασυνάρτητος και συγκεχυμένος. Εν τέλει, η ομάδα σου δεν έχει ιδέα πως να προχωρήσει και το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ένα σκέτο χάος. 

4. Προσβάλλεις τους συναδέλφους σου δημοσίως 
Οι αδύναμοι ηγέτες προσβάλλουν τους συναδέλφους τους για να νιώσουν οι ίδιοι (ή να φανούν) καλύτεροι. Δημιουργώντας σκηνή θα χάσεις τον σεβασμό του προσωπικού σου και την δίψα τους για καλή δουλειά.  

5.Δεν τηρείς τις δεσμεύσεις σου
Κάνεις μεγάλες υποσχέσεις για να εντυπωσιάσεις έναν συνεργάτη ή πελάτη χωρίς όμως να παραδίδεις όσα έχεις υποσχεθεί. Η ομάδα σου φορτώνεται όλη τη δουλειά κι ως αποτέλεσμα αποκτάς την φήμη του αναξιόπιστου πολυλογά. 

6.Ζητάς από διαφορετικά άτομα να κάνουν το ίδιο πράγμα
Όσο καλή κι αν ακούγεται αυτή η ιδέα («για να δούμε ποιος θα το κάνει καλύτερα») το προσωπικό σου θα εκνευριστεί αν ποτέ μαθευτεί και θα αποκαρδιωθεί από την έλλειψη εμπιστοσύνης που έχεις δείξει. 

7.Δεν είσαι ειλικρινής
Για να μην πληγώσεις κάποιον ή για να τους ευχαριστήσεις όλους, δεν προσφέρεις ειλικρινή σχόλια για την απόδοση τους ή την πιθανότητα προαγωγής. Ως αποτέλεσμα δημιουργείς αβάσιμες προσδοκίες και φέρνεις σύγχυση και απογοήτευση στην ομάδα. Ο δυνατός ηγέτης είναι σκληρός αλλά δίκαιος. Μακροπρόθεσμα η ειλικρίνεια σου θα εκτιμηθεί. 

Αρθρογράφος:
Ημερομηνία: 09/03/2015

TERMS OF USE   |   CONTACT US   |   PRIVACY POLICY   |   JOBS POSTING POLICY

Copyright ergodotisi.com. All Rights Reserved.


  DEVELOPED AND HOSTED BY Melior