5 "αποτελεσματικοί" τρόποι να χάσεις τους καλύτερους υπαλλήλους σου

Κάποιες φορές, η απώλεια των υπαλλήλων μπορεί να επιφέρει πολλά προβλήματα. Πρόσεξε για αν μην βρεθείς σε αυτή τη δυσάρεστη θέση. 


1) Αγνόησε την πρόοδο τους
Ο κάθε υπάλληλος θέλει να μπορεί να αναπτυχθεί μέσα στον ρόλο του. Χωρίς ξεκάθαρες ευκαιρίες για προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη πολύ σύντομα θα αναζητήσει εργασία σε ένα οργανισμό που θα μπορέσει να παρέχει νέες προκλήσεις. 
Ένα σύνηθες σφάλμα που πράττουν πολλές εταιρίες σήμερα είναι ότι δεν έχουν προγράμματα ανάπτυξης για τους εργαζόμενους τους. 

2) Η παγίδα του micromanaging 
To να ελέγχεις συνεχώς το τι κάνουν οι υπάλληλοι σου είναι ο πιο σίγουρος τρόπος να τους αποδυναμώσεις. Πέρα από το ότι τους κάνει κρίνουν τις ίδιες τους τις ικανότητες, περνάει το μήνυμα ότι δεν τους έχετε εμπιστοσύνη να φέρουν εις πέρας ότι τους έχετε αναθέσει.

3) Έλλειψη πληροφόρησης
Τα κενά ανάμεσα στην διεύθυνση και το προσωπικό φέρνουν συχνά εντάσεις. Η έλλειψη επικοινωνίας δημιουργεί συχνά φόβους για το χειρότερο – έστω κι αν οι φόνοι αυτοί είναι αβάσιμοι. Η έλλειψη επικοινωνίας κάνει επίσης το προσωπικό να μην έχει εμπιστοσύνη στην διεύθυνση. 

4) Έλλειψη αναγνώρισης
Όταν δεν δίνεις καμιά σημασία στα επιτεύγματα του προσωπικού σου, τότε θα νιώσουν ότι δεν αναγνωρίζεται καθόλου η σκληρή τους δουλειά. Όταν αρνείσαι συστηματικά να επαινέσεις έναν υπάλληλο τότε θα θελήσει να αναζητήσει εργασία κάπου όπου θα εισπράττει περισσότερη εκτίμηση. 

5) Απουσία ουσιαστικής σύνδεσης
Είναι σημαντικό να υπάρχει χρόνος για να γνωρίσεις καλύτερα το προσωπικό σου. Τα πλεονεκτήματα όσον αφορά στην παραγωγικότητα και την καλύτερη συνεργασία είναι πολλά. Ένας υπάλληλος που απομακρύνεται από την οθόνη του υπολογιστή για να πει μια κουβέντα ή να ακούσει ένα αστείο για λίγα λεπτά θα επιστρέψει πιο συγκεντρωμένος στο γραφείο του. 
Επιπλέον, όταν κάποιος νιώθει περισσότερη υπάρχει ένας δεσμός ανάμεσα στην ομάδα αυτό δημιουργεί και ένα αίσθημα αφοσίωσης προς την εταιρία. 

Αρθρογράφος:
Ημερομηνία: 10/11/2015

TERMS OF USE   |   CONTACT US   |   PRIVACY POLICY   |   JOBS POSTING POLICY

Copyright ergodotisi.com. All Rights Reserved.


  DEVELOPED AND HOSTED BY Melior