«Ενίσχυσε» την καριέρα σου πριν τα 30


Για πολλούς, η δεκαετία των 20 είναι η περίοδος όπου ρισκάρουν και μαθαίνουν από τα λάθη τους. Είναι πολλές οι έξυπνες κινήσεις που μπορείς να κάνεις για να κτίσεις τη καριέρα σου. Να τι λένε οι ειδικοί: 


1) Μείνε μακριά από τα κουτσομπολιά
Ειδικά στους πρώτους έξι μήνες σε μια νέα δουλειά. Μην βιαστείς να κάνεις συμμαχίες με τα λάθος άτομα. Κοίτα και άκου προσεκτικά προτού πάρεις αποφάσεις. 


2) Μην φοβηθείς να κάνεις φιλίες με υψηλόβαθμα στελέχη. 
Από αυτούς θα μάθεις. Κάνε ερωτήσεις και μην φοβηθείς να ζητήσεις βοήθεια. Ποτέ δεν ξέρεις πότε μπορείς να βρεις ένα μέντορα. 


3) Μάθε πότε πρέπει να κρατάς το στόμα κλειστό
Σε μια συνεδρίαση, κράτα σημειώσεις για να κάνεις ερωτήσεις στο τέλος. Σε μια συνομιλία μην βιαστείς να διακόψεις τον άλλον. 


4) Κάνε εκείνο που φοβάσαι
Φέρνοντας εις πέρας ένα δύσκολο project  θα αποδείξεις στον εργοδότη σου ότι έχεις το πείσμα, την ευελιξία και την φιλοδοξία να επιτύχεις. Μπορεί να σου αποφέρει μέχρι και προαγωγή. 


5) Πες τα κακά νέα στο αφεντικό
Μην προσπαθήσεις να κρύψεις ένα επαγγελματικό λάθος. Το θάρρος και η καλή επικοινωνία φέρνουν την επιτυχία. Το να ξέρεις πώς να ανταπεξέλθεις στις αντιξοότητες είναι  σημάδι ωριμότητας. 


6) Απόδειξε τι αξίζεις
Αν θέλεις προαγωγή πρέπει να αποδείξεις στο αφεντικό σου ότι την αξίζεις. Αν μπορείς να βρεις παραδείγματα του πόσο οικονομικό κέρδος έχεις αποφέρει (ή έχεις εξοικονομήσει) για την εταιρία σου, ακόμη καλύτερα. Οι αριθμοί δεν  λένε  ψέματα. 

Αρθρογράφος:
Ημερομηνία: 26/02/2015

TERMS OF USE   |   CONTACT US   |   PRIVACY POLICY   |   JOBS POSTING POLICY

Copyright ergodotisi.com. All Rights Reserved.


  DEVELOPED AND HOSTED BY Melior