5+1 λάθη στη σύνταξη βιογραφικού σημειώματος



Βασική προϋπόθεση για να βρείτε δουλειά τη σήμερον ημέρα είναι ένα καλό βιογραφικό, το οποίο να αναδεικνύει την προσωπικότητα, την εργασιακή σας εμπειρία και γενικότερα τις ικανότητες σας.

Ακολουθούν τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι περισσότεροι στη σύνταξη του βιογραφικού τους σημειώματος:

Ενότητες βιογραφικού σημειώματος: μεγάλη προσοχή χρειάζεται ώστε ένα βιογραφικό να είναι πλήρες από τις θεματικές που πρέπει να καλύπτει και επίσης με ποια σειρά να τοποθετηθούν. Πρέπει, λοιπόν, να εμπεριέχονται οι εξής ενότητες: τα προσωπικά στοιχεία και τα στοιχεία επικοινωνίας, οι σπουδές, το ιστορικό εργασιακής εμπειρίας, οι γλώσσες, τα επιπλέον προσόντα, οι διακρίσεις και τα ενδιαφέροντα. Σχετικά με τη σειρά, αναφέρετε πρώτα το δυνατότερο στοιχείο σας, αν είναι η εργασιακή σας εμπειρία τοποθετείστε το πριν τις σπουδές. Αν από την άλλη, δεν διαθέτετε εργασιακή εμπειρία βάλτε τις σπουδές σας σαν κυρίαρχο προσόν σας.


Παρουσίαση του γραπτού: μεγάλη σημασία έχει η εμφάνιση του γραπτού σας, αποφύγετε τα χρώματα και τις ιδιαίτερες γραμματοσειρές, εκτός κι αν στέλνετε για θέση γραφίστα, οπότε σε αυτή την περίπτωση δώστε τα όλα. Προσπαθήστε, γενικότερα να εστιάσετε στο  περιεχόμενο του γραπτού και όχι στην ευφάνταστη παρουσίαση. Η απλότητα είναι το μυστικό της επιτυχίας.


Μέγεθος: Αποφύγετε βιογραφικά που υπερβαίνουν τις δύο σελίδες Α4. Κανένας εργοδότης δεν θα έχει χρόνο, ούτε και διάθεση να διαβάσει τις δέκα σελίδες βιογραφικού σας, και αποτελεί και δείγμα απουσίας κριτικής σκέψης και σύντομης έκφρασης. Θα πρέπει να καταφέρετε σε δύο σελίδες να παρουσιάσετε τα δυνατά σας σημεία και να κεντρίσετε το ενδιαφέρον του πιθανού εργοδότη σας. 


Επικαιροποιημένο Βιογραφικό: Προσπαθήστε να κρατάτε επίκαιρο το βιογραφικό σας και με κάθε καινούργια αίτηση να καταχωρείτε τα καινούργια σας προσόντα, προσπαθήστε να μην υπάρχουν μεγάλα χρονικά κενά χωρίς ενημέρωση, είναι δείγμα ότι παραμείνατε στάσιμος στον πιθανό εργοδότη σας, ο οποίος δεν γνωρίζει ότι απλά δεν καταχωρίσατε τα καινούργια δεδομένα.


Προσαρμοσμένο Βιογραφικό: Αποφύγετε να στέλνετε το ίδιο βιογραφικό για όλες τις θέσεις, προσπαθήστε σε κάθε θέση να εστιάζετε στα ζητούμενα και στο ρόλο της συγκεκριμένης και να αναφέρετε τα σχετικά προσόντα και να παραλείπετε τα μη σχετιζόμενα. Σε συνδυασμό με  μια προσαρμοσμένη συνοδευτική επιστολή , αυξάνετε τις πιθανότητές σας να σας καλέσουν για συνέντευξη, αν δουν ότι έχετε επικεντρωθεί στα ζητούμενά της εν λόγω θέσης.


Ψέματα/ Ανακρίβειες/ Υπερβολές: Αποφύγετε σε κάθε περίπτωση να γράψετε ψέματα στο βιογραφικό σας, δεν αξίζουν τον κόπο για τους εξής λόγους: μπορεί εύκολα στη συνέχεια της καριέρας σας να αποκαλυφθούν τα ψέματα σας, τα ψέματα σας ακολουθούν για μια ζωή και ακόμα η αξιοπιστία ενός εργαζομένου είναι από τα σημαντικότερα ζητούμενα το εργοδοτών. Ακόμα, μην συμπεριλάβετε στο βιογραφικό σας ανακριβή στοιχεία και υπερβολές γιατί και πάλι η απόλυτη αλήθεια θα εμφανιστεί τη στιγμή που δεν το περιμένετε. Μην γράψετε λοιπόν, υπεύθυνος προσωπικού αν είχατε έναν και μόνο υφιστάμενο, γιατί θα έρθει εκείνη η στιγμή που θα πρέπει να αποδείξετε στην πράξη την υπευθυνότητά σας.

Πηγή : www.flowmagazine.gr
Αρθρογράφος:
Ημερομηνία: 01/04/2015

TERMS OF USE   |   CONTACT US   |   PRIVACY POLICY   |   JOBS POSTING POLICY

Copyright ergodotisi.com. All Rights Reserved.


  DEVELOPED AND HOSTED BY Melior