Μάθε από τους αυτοδημιούργητους



Οι δισεκατομμυριούχοι είναι άλλη κατηγορία ανθρώπου, σωστά; Πρέπει να ‘ναι εξυπνότεροι από εμάς. Δυνατότεροι, πιο τυχεροί. Καλύτεροι.

Κι αν σου λέγαμε ότι οι δισεκατομμυριούχοι είναι ίδιοι με σένα; Ότι έχουνε βρεθεί αντιμέτωποι με τις ίδιες δυσκολίες και τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίζεις εσύ τώρα; Δεν θα ήθελες να μάθεις πως ξεπέρασαν όλα τα εμπόδια για να να φτάσουν εκεί που είναι σήμερα; Έξι αυτοδημιούργητοι δισεκατομμυριούχοι μοιράζονται την εμπειρία και τις επιχειρηματικές συμβουλές τους: 

Bill Gates


«Καλό είναι να γιορτάζεις για επιτυχίες. Σημαντικότερο όμως να μαθαίνεις από τις αποτυχίες σου». 

O Bill Gates κάτι ξέρει από αποτυχίες. Παρότι είναι ένας από τους πιο γνωστούς και επιτυχημένους επιχειρηματίες από τον χώρο της τεχνολογίας παράτησε τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο Harvard. Πρόλαβε όμως να πει στους καθηγητές του ότι θα είναι εκατομμυριούχος μέχρι τα 30 του. Δεν ήταν ακριβώς έτσι: μέχρι τα 31 ήταν δισεκατομμυριούχος. 

Η πορεία του δεν ήταν εύκολη. Μέχρι και η φιλανθρωπία του έχει αποτύχει κάποτε. Ο Gates παραδέχεται ότι μετανιώνει για κάποιες αποφάσεις του ή για εγχειρήματα που δεν πέτυχαν. Εξακολουθεί όμως να παλεύει. Κάθε νέα του προσπάθεια κτίζεται πάνω στις αποτυχίες του παρελθόντος. Γι αυτό σήμερα βρίσκεται στην δεύτερη θέση της λίστας του περιοδικού Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη. 

Donald Trump


«Ο πραγματικός νικητής γνωρίζει ότι κάποτε πρέπει να παραδώσεις τα όπλα και να εστιάσεις την προσοχή σου σε κάτι πιο παραγωγικό». 

Ο Donald Trump δεν συνδέεται συναισθηματικά με τα διάφορα επιχειρηματικά projects του. Η κάθε στιγμή μετράει. Αν κάτι δεν πάει καλά πρέπει να ξέρεις πότε έχει έρθει η ώρα να τα βάλεις κάτω για να δημιουργήσεις χρόνο για κάτι καινούργιο. 

Αρθρογράφος:
Ημερομηνία: 26/02/2015

TERMS OF USE   |   CONTACT US   |   PRIVACY POLICY   |   JOBS POSTING POLICY

Copyright ergodotisi.com. All Rights Reserved.


  DEVELOPED AND HOSTED BY Melior