5 μεγάλα ερωτήματα που κάνουν οι καλοί υποψήφιοι στις συνεντεύξεις

Στις συνεντεύξεις, οι περισσότεροι υποψήφιοι στην πραγματικότητα δεν νοιάζονται για τις απαντήσεις σας. Το μόνο που τους ενδιαφέρει συνήθως είναι να δείξουν καλή εικόνα κάνοντας «έξυπνες» ερωτήσεις. Γι 'αυτούς, αυτό που ρωτάνε είναι πιο σημαντικό από την ίδια την ερώτηση. Ωστόσο, οι καλοί υποψήφιοι υποβάλλουν ερωτήσεις που θέλουν πραγματικά να απαντηθούν, επειδή θέλουν να δουν αν πραγματικά θέλουν να εργαστούν σε σας και κατά συνέπεια κι εσείς ως εργοδότης και η εταιρεία σας είναι υπό αξιολόγηση. Παραθέτουμε πιο κάτω τα πέντε ερωτήματα που κάνουν οι καλοί υποψήφιοι:


1. «Τι περιμένετε από μένα να ολοκληρώσει τις πρώτες 60 με 90 ημέρες;»

Οι καλοί υποψήφιοι επιθυμούν να αρχίσουν τη δουλειά όσο πιο νωρίς γίνεται και να αποκομίσουν γνώσεις όσο το συντομότερο. Επομένως, δε θέλουν να περάσουν βδομάδες ή μήνες «γνωριμίας» με την εταιρεία, αλλά να κάνουν όσο πιο σύντομα αισθητή τη παρουσία τους και διαφορά στην επίδοση της εταιρείας. 


2. «Ποια είναι τα κοινά χαρακτηριστικά των υπαλλήλων σας με κορυφαίες επιδόσεις στην εταιρεία;»

Οι καλοί υποψήφιοι επιθυμούν μακροπρόθεσμη επιτυχία στην εταιρεία. Κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός κι επομένως και τα βασικά χαρακτηριστικά των υπαλλήλων με κορυφαίες επιδόσεις σε αυτούς τους οργανισμούς. Για παράδειγμα, σε κάποιες δουλειές ίσως οι κορυφαίες επιδόσεις να απαιτούν περισσότερες ώρες, ενώ σε άλλες η δημιουργικότητα να είναι πιο σημαντική από τη μεθοδολογία. Επίσης, σε μερικές επιχειρήσεις η συνεχής προσέλκυση νέων πελατων να είναι πιο σημαντική από τη δημιουργία μακροπρόθεσμων σχέσεων με τους πελάτες. Ο καλός υποψήφιος με αυτήν την ερώτηση επιδιώκει να αντιληφθεί καλύτερα τη φύση της δουλειάς και να δει αν έχει τα χαρακτηριστικά που χρειάζονται για την επιτυχή ανέλιξη του στην εταιρεία. 


3. «Ποια είναι μερικά στοιχεία που πραγματικά αποφέρουν καλά αποτελέσματα για την εταιρεία;»

Οι εργαζόμενοι είναι επένδυση για την εταιρεία. Κάθε εργαζόμενος θα πρέπει να δημιουργήσει μια θετική απόδοση ως προς τον μισθού του/της (διαφορετικά δε θα δικαιολογείται ο μισθός του/της). Φυσικά, σε κάθε εργασία, ορισμένες δραστηριότητες κάνουν τη μεγάλη διαφορά στην επίδοση της εταιρείας απ' ότι άλλες δραστηριότητες. Για παράδειγμα, το τμήμα ανθρωπίνου δυναμικού είναι υπεύθυνο να ορίζει τις θέσεις εργασίας, αλλά αυτό που πραγματικά είναι σημαντικό για το τμήμα ανθρωπίνου δυναμικού είναι να βρει τους σωστούς υποψηφίους, γιατί αυτό οδηγεί σε υψηλότερα ποσοστά διατήρησης της δραστηριότητας της εταιρείας, χαμηλότερο κόστος κατάρτισης και την καλύτερη συνολική παραγωγικότητα. Η τεχνική υπηρεσία χρειάζεται για επισκευές, αλλά και τρόπους για την επίλυση προβλημάτων που δυνατόν να παρέχουν άλλα οφέλη στα προϊόντα που πραγματεύεται η εταιρεία και εν ολίγοις, να δημιουργήσει πρόσθετες πωλήσεις. Οι καλοί υποψήφιοι θέλουν να ξέρουν τι πραγματικά κάνει τη διαφορά. Ξέρουν ότι βοηθώντας την εταιρεία να πετύχει, επισφραγίζουν τη δικιά τους επιτυχία.


4. «Τι κάνουν οι εργαζόμενοι στον ελεύθερο χρόνο τους;»

Οι εργαζόμενοι που είναι ικανοποιημένοι με την εργασία (α) τους αρέσουν αυτά που κάνουν και (β) τους αρέσουν οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργάζονται. Είναι καθ' όλα δύσκολη ερώτηση για να απαντηθεί, εκτός κι αν η εταιρεία είναι πραγματικά μικρή. Ωστόσο, μπορεί να δωθεί μια γενική εικόνα των κοινωνικών δραστηριοτήτων που γίνονται από την ίδια την εταιρεία, καθώς επίσης και παραδείγματα υπαλλήλων με ενδιαφέροντα ευχάριστα πάρεργα (hobbies). Αυτό που είναι σημαντικό για τον υποψήφιο είναι να βεβαιωθεί ότι μπορεί να ενταχθεί στην εταιρεία με ευκολία. Μη ξεχνάμε ότι οι καλοί υποψήφιοι έχουν πολλές επιλογές.


5. «Πώς σκοπεύετε να προσεγγίσετε το ...;»

Κάθε επιχείρηση αντιμετωπίζει μια μεγάλη πρόκληση: οι τεχνολογικές αλλαγές, η είσοδος ανταγωνιστών στην αγορά, η αλλαγή των οικονομικών τάσεων, κτλ. Ενώ ορισμένοι υποψήφιοι μπορούν να δουν την εταιρεία σας ως εφαλτήριο, εξακολουθούν να ελπίζουν στην πρόοδο και ανάπτυξη της εταιρείας και δε θέλουν να φύγουν επειδή τους ανάγκασαν οι συνθήκες τις επιχείρησης, αλλά να φύγουν σύμφωνα με τους δικούς τους όρους. Πολλοί υποψήφιοι δεν θέλουν απλά να ξέρουν τι σκέφτεστε, αλλά τι σκοπεύετε να κάνετε και πώς θα χωρέσουν στα σχέδια σας αυτά.

Αρθρογράφος:
Ημερομηνία: 27/02/2015

TERMS OF USE   |   CONTACT US   |   PRIVACY POLICY   |   JOBS POSTING POLICY

Copyright ergodotisi.com. All Rights Reserved.


  DEVELOPED AND HOSTED BY Melior