5 καλές απαντήσεις στην ερώτηση «Πως είσαι;»

Συχνά στο χώρο της εργασίας η σταθερή μας απάντηση στο παραπάνω ερώτημα είναι: «έχω άγχος, νιώθω κούραση, έχω πολλή δουλειά» κλπ. Ωστόσο, η επανάληψη του «έχω άγχος» κάνει τον άλλο να μην μας παίρνει στα σοβαρά, μας κάνει να αγχωνόμαστε περισσότερο και ενισχύει τον μύθο του «όποιος δεν έχει πολλή δουλειά ή άγχος δεν δουλεύει αρκετά σκληρά». Δοκίμασε τις παρακάτω εναλλακτικές:

"Η μέρα μου μέχρι στιγμής ήταν παραγωγική"
Υποδηλώνει ότι έχεις αρκετά να κάνεις αλλά προχωράς με σταθερά βήματα. 

"Δουλεύω πάνω στο εξής project κι έχω το τάδε πρόβλημα..."
Ένας καλός τρόπος να δείξεις ότι – όσο δύσκολο κι αν είναι κάποιο κομμάτι της δουλειάς σου – έχεις την θέληση να το ξεπεράσεις και να βρεις λύσεις. 

"Είναι αρκετός ο φόρτος εργασίας αλλά αναμένω ότι τα πράγματα θα ηρεμήσουν όταν ολοκληρωθεί το τάδε."
Έτσι εξηγείς ότι έχεις πολλή δουλειά και ο συνομιλητής σου καταλαβαίνει ότι μπορεί να σε προσεγγίσει ξανά κάποια άλλη στιγμή. Μια πολύ καλύτερη απάντηση από ένα πανικόβλητο «έχω πάρα πολλή δουλειά». 

"Έχω πολλά να κάνω αλλά ανυπομονώ να δω τα αποτελέσματα."
Αναγνωρίζεις ότι έχεις πολλή δουλειά όμως ταυτόχρονα φανερώνεις αισιοδοξία και προβάλλεις αυτοπεποίθηση. 

"Έχω άγχος"
Είναι κάποιος φορές, σε κάποιες σπάνιες περιπτώσεις που επιτρέπεται να χρησιμοποιούμε φράσεις όπως «έχω άγχος, νιώθω πολλή κούραση» κλπ. Έχεις ιδρύσει μια εταιρία start-up κι έχεις να κοιμηθείς τρεις βραδιές σερί ή έχεις αναλάβει μια καμπάνια marketing που έχει αποτύχει. Το άγχος είναι επιτρεπτό. Όταν φυλάμε τέτοιες δηλώσεις για τις σοβαρές περιπτώσεις ο συνομιλητής μας θα τις πάρει στα σοβαρά.   

Αρθρογράφος:
Ημερομηνία: 23/11/2015

TERMS OF USE   |   CONTACT US   |   PRIVACY POLICY   |   JOBS POSTING POLICY

Copyright ergodotisi.com. All Rights Reserved.


  DEVELOPED AND HOSTED BY Melior