Σπουδές στο πρώτο Κυπριακό Business School - The Cyprus Institute of Marketing

Τι είναι το Cyprus Institute of Marketing; 
To Cyprus Institute of Marketing (CIM) είναι το πρώτο Κυπριακό Business School. Ιδρύθηκε το 1978 και ξεκίνησε τη λειτουργία του από τον Θεοφάνη Χατζηγιάννη και ομάδα διακεκριμένων καθηγητών τον Σεπτέμβριο του 1978 με κύριο σκοπό να δώσει μια άλλη διάσταση στα ακαδημαϊκά δρώμενα της Κύπρου και να συμπληρώσει ένα κοινό που υπήρχε στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του τόπου. Όταν το 1978 το CIM πρωτοπορούσε με το να προσφέρει πτυχία στο Μάρκετινγκ πολλοί αγνοούσαν εντελώς τη σημασία του Μάρκετινγκ για την επιτυχία οποιασδήποτε επιχείρησης. Μπορεί σήμερα το Μάρκετινγκ να είναι κάτι το πολύ διαδεδομένο ως έννοια, αλλά σίγουρα χωρίς την παρουσία και συνεισφορά του CIM, πολλές επιχειρήσεις δεν θα γνώριζαν την επιτυχία που γνωρίζουν σήμερα. Από το 1984 λειτουργεί με τεράστια επιτυχία και στην Λεμεσό. 

Ποια είναι τα προγράμματα σπουδών του CIM; 
Όλα τα προγράμματα σπουδών του CIM προσφέρονται στην Αγγλική γλώσσα κατά τις βραδινές ώρες δίδοντας έτσι την ευκαιρία για συνδυασμό της μόρφωσης με την πρακτική εφαρμογή. Παρόλο που ονομάζεται «The Cyprus Institute of Marketing», δεν προσφέρει μόνο σπουδές Marketing. Ο λόγος που αναφέρεται στο Marketing τόσο έντονα είναι επειδή αναγνωρίζει τη σημασία ύπαρξης του κλάδου σε όλους τους τομείς Διοίκησης Επιχειρήσεων & Εμπορίου. Όλα συνεπώς τα προγράμματα του CIM έχουν ισχυρά στοιχεία του Marketing, συμπεριλαμβανομένου των κατευθύνσεων Banking, Ναυτιλιακά, Tourism and Management, Insurance κ.ά. Το CIM συνεχώς αναβαθμίζει τα προγράμματά του και προσφέρει περισσότερους κλάδους σπουδών για μεγαλύτερη και πιο αποτελεσματική εξειδίκευση. Τριάντα πέντε χρόνια μετά τη λειτουργία του, το CIM προσφέρει πτυχία σε τομείς όπως banking, insurance, tourism, finance και computers. Επίσης προσφέρει Master in Business Administration -ακόμη μια πρωτοπορία του CIM το οποίο παρουσίασε για πρώτη φορά το τμήμα στην Κύπρο το 1988 σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Sheffield. 

Ποιό είναι το κόστος σπουδών στο CIM;  
Το CIM διαχρονικά προσφέρει υψηλού επιπέδου μόρφωση με χαμηλά δίδακτρα. Δεν δουλεύει στη βάση ενός ευκαιριακού μοντέλου, όπως δυστυχώς κάνουν άλλα ιδρύματα στην Κύπρο, αυξομειώνοντας τα δίδακτρα του ανάλογα με τις οικονομικές συνθήκες που επικρατούν. Διατηρούσε χαμηλά δίδακτρα ακόμα και όταν υπήρχε η μεγάλη οικονομική ευμάρεια και άλλα ιδρύματα χρέωναν εξωπραγματικά για τα κυπριακά δεδομένα δίδακτρα. Γι’ αυτό το CIM ήταν πάντοτε έτοιμο για την κρίση και το 2014-2015 έκλεισε με αύξηση 15% στις νέες εγγραφές φοιτητών. Έτσι, συνδυάζει εξαιρετικά υψηλού επιπέδου μόρφωση με χαμηλά δίδακτρα, κάτι που πολύ λίγες επιχειρήσεις μπορούν να καταφέρουν.

Αρθρογράφος:
Ημερομηνία: 07/07/2015

TERMS OF USE   |   CONTACT US   |   PRIVACY POLICY   |   JOBS POSTING POLICY

Copyright ergodotisi.com. All Rights Reserved.


  DEVELOPED AND HOSTED BY Melior