Συνήθειες πραγματικά ευτυχισμένων ανθρώπων

Κάποιοι άνθρωποι είναι πραγματικά ευτυχισμένοι. Τα πράγματα που κάνουν, οι συνήθειες που αναπτύσσουν και η συμπεριφορά που υιοθετούν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση! 

 #1. Κάνε καλούς φίλους
Συχνά εστιάζουμε όλοι στο χτίσιμο επαγγελματικών (ή διαδικτυακών) σχέσεων που ξεχνάμε την σημασία του να έχει κανείς πραγματικούς φίλους, μακριά από το εργασιακό περιβάλλον. Κάνε όσες περισσότερες φιλίες μπορείς και διατήρησέ τις. Θα ζήσεις μια μακρύτερη και πιο ευτυχισμένη ζωή. 

#2. Δείξε ευγνωμοσύνη
Πες σε ένα συνάδελφο ότι έχουν κάνει καλή δουλειά, Θα νιώσετε κι οι δύο καλά. Σημείωσε σε ένα χαρτί κάθε βράδυ μερικά πράγματα για τα οποία είσαι ευγνώμων. Μια πρόσφατη έρευνα απέδειξε ότι όσοι σημείωναν μόλις 5 πράγματα την εβδομάδα για τα οποία είναι ευγνώμων ήταν 25% πιο ευτυχισμένα εντός 10 εβδομάδων.

Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι εστιάζουν σε όσα έχουν και όχι σε όσα δεν έχουν. Εκφράζοντας ευγνωμοσύνη για όσα έχεις ήδη θα σε κάνει πιο ευτυχισμένο σαν άνθρωπο. Σύμφωνα με τον David Niven, συγγραφέα του «100 Simple Secrets  of the Best Half of Life», όσοι δηλώνουν ότι κυνηγούν ένα στόχο νιώθουν 19% πιο ευχαριστημένοι με τη ζωή τους και 26% καλύτερα για τον εαυτό τους γενικότερα. 

#3. Κάνε αυτό που αγαπάς... όσο πιο συχνά μπορείς!
Όλοι γνωρίζουμε ότι κάνοντας κάτι που μας γεμίζει είμαστε πιο ευτυχισμένοι. Σαφέστατα και δεν μπορούμε όλοι να αφήσουμε στην άκρη την καριέρα μας για να γίνουμε ζωγράφοι στο Παρίσι. Αν είσαι όμως καλός/η στην εκπαίδευση βρες τρόπους να επιμορφώσεις περισσότερα μέλη της ομάδας σου. Αν έχεις έφεση στις πωλήσεις βρες τρόπους να ολοκληρώνεις γρηγορότερα τη γραφειακή σου δουλειά για να μπορείς να συναντήσεις περισσότερους πελάτες. Όλοι έχουμε κάτι που το κάνουμε καλά. Βρίσκοντας τρόπους να το κάνουμε συχνότερα γινόμαστε πιο ευτυχισμένοι.
Αρθρογράφος:
Ημερομηνία: 27/04/2015

TERMS OF USE   |   CONTACT US   |   PRIVACY POLICY   |   JOBS POSTING POLICY

Copyright ergodotisi.com. All Rights Reserved.


  DEVELOPED AND HOSTED BY Melior