Η σωστή συνοδευτική επιστολή

Ένα καλό βιογραφικό πρέπει πάντα ναεμπεριέχει και μια πετυχημένη συνοδευτική επιστολή. Ειδικά αν δεν έχεις εμπειρία που να σχετίζεται με μια συγκεκριμένη θέση εργασίας. Πρέπει να βρεις τρόπους να ταιριάξεις τα ενδιαφέροντα και τα ιδιαίτερα προσόντα σου με την συγκεκριμένη εταιρία. Πρέπει να πείσεις ότι θα μπορείς να αναλάβεις τα μελλοντικά σου καθήκοντα με ευκολία και αυτοπεποίθηση. Αυτό θέλει να διαβάσει ο μέλλοντας εργοδότης σου – ειδικά από πρόσφατους απόφοιτους. 

Το ίδιο ισχύει και για όσους προέρχονται από διαφορετικούς εργασιακούς τομείς. Εδώ όμως υπάρχει το αβαντάζ της περισσότερης εμπειρίας. Η συνοδευτική επιστολή είναι η ιδανική ευκαιρία για να αντικατοπτρίσεις τις ανάγκες της εταιρίας με τα προσόντα που έχεις χτίσει κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής σου πορείας. Δώσε πολλά παραδείγματα. Πρέπει να αποδείξεις ότι η μέχρι τώρα καριέρα σου (έστω κι αν μπορεί να μην ήταν στον ίδιο ακριβώς τομέα) αποτελεί μέχρι και σημαντικό ατού. Στόχος σου είναι να διαβάσει κάποιος την επιστολή σου και να κατανοήσει πλήρως για ποιούς λόγους τους συμφέρει να εργοδοτήσουν εσένα. 

Το να αλλάζεις επαγγελματικό τομέα δεν είναι εύκολο... Ειδικά όταν πολλές αγγελίες εργασίας ζητούν πλέον 2-3 χρόνια προϋπηρεσίας. Ένας τρόπος να υπερβείς αυτό το εμπόδιο είναι να παραθέσεις όλα εκείνα τα σχετικά προσόντα  και την παράλληλη εμπειρία σου ξεφεύγοντας έτσι από τον κλοιό των «κανόνων» που σε εμποδίζουν να τα συμπεριλάβεις στο βιογραφικό σου. Με μια καλογραμμένη συνοδευτική επιστολή και λίγη τύχη θα κεντρίσεις το ενδιαφέρον του μέλλοντα εργοδότη και θα βρεθείς στον σωστό δρόμο προς την πρόσληψη. 

Αρθρογράφος:
Ημερομηνία: 26/02/2015

TERMS OF USE   |   CONTACT US   |   PRIVACY POLICY   |   JOBS POSTING POLICY

Copyright ergodotisi.com. All Rights Reserved.


  DEVELOPED AND HOSTED BY Melior