Το ίντερνετ αλλάζει. Πόσο έτοιμη είναι η επιχείρησή σου;

Τους τελευταίους μήνες, ξεκίνησε η πιο δραματική αλλαγή στο διαδίκτυο. Συγκεκριμένα, ο αρμόδιος οργανισμός εγγραφής ονομάτων ιστοσελίδων -διεθνώς γνωστός ως ICANN- έχει αποφασίσει την εγγραφή νέων ιστοσελίδων. Με την απόφασή του αυτή, πέρα από τις παραδοσιακές διευθύνσεις που μέχρι σήμερα λειτουργούν όπως η .com,  .eu, .org έχει ξεκινήσει η λειτουργία και εγγραφή ιστοσελίδων που αποτελούνται από πολλές και διαφορετικές λέξεις , διαφορετικών γλωσσών. Έτσι, άρχισαν να λειτουργούν σελίδες όπως .city, .brand, .health κλπ. Τα επόμενα χρόνια, υπολογίζεται ότι περισσότερες από 1200 σελίδες θα εγγραφούν στο διαδίκτυο.

Η εγγραφή νέων ιστοσελίδων θεωρήθηκε ως ανάγκη καθώς το τελευταίο διάστημα ήταν όλο και πιο δύσκολο να βρεθούν εύηχα και εύκολα ονόματα ιστοσελίδων, ενώ οι χρήστες που δεν θα μπορούν να γράφουν και να διαβάζουν αγγλικά αναμένεται ότι στο άμεσο μέλλον θα είναι η πλειοψηφία.

Αυτές οι αλλαγές έχουν χαρακτηριστεί ως η πιο μεγάλη επανάσταση στην ιστορία του διαδικτύου καθώς θα αλλάξουν πλήρως τον χάρτη των ιστοσελίδων, τις συνήθειες των χρηστών του ίντερνετ και τον ηλεκτρονικό τρόπο προώθησης υπηρεσιών και προϊόντων.

Οι αλλαγές, όμως, αυτές, εγκυμονούν πολλούς κινδύνους, αφού πολλοί είναι αυτοί που καιροφυλακτούν και αναμένεται να κλέψουν διαδικτυακά ονόματα προκειμένου να προκαλέσουν σύγχυση στους καταναλωτές και να αποκομίσουν οικονομικά οφέλη.

Μόνο όσοι είναι αρκετά προνοητικοί θα καταφέρουν να αντέξουν στο νέο διαδικτυακό περιβάλλον που δημιουργείται. Κι αυτό γιατί όσο πιο γνωστό και δημοφιλές είναι ένα εμπορικό σήμα, τόσο και πιο ευάλωτο μπορεί να είναι. Κανένας δεν θέλει το εμπορικό του σήμα να χρησιμοποιείται χωρίς την άδειά του σε διάφορες ιστοσελίδες. Γι’ αυτό και για πρώτη φορά δίδεται η δυνατότητα κάθε ιδιοκτήτης εμπορικού σήματος να ελέγχει τον τρόπο που το εμπορικό του σήματα χρησιμοποιείται στο διαδίκτυο και με τον τρόπο αυτό να αποτρέπεται κάθε μη επιτρεπόμενη και παραπλανητική χρήση του σήματός του στις νέες ιστοσελίδες.

Για να μπορέσει να αξιοποιήσει τους επίσημους μηχανισμούς ελέγχου, κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να έχει ήδη κατοχυρώσει τη λέξη που τον ενδιαφέρει ως εμπορικό σήμα. Κι αυτό γιατί το νέο διαδίκτυο, όπως λέγεται, προστατεύει και αναγνωρίζει ως σημαντικά περιουσιακά στοιχεία όσες σελίδες είναι κατοχυρωμένες ως εμπορικό σήμα.

Η ενημέρωση των αρμόδιων για το πιστοποιητικό εγγραφής ενός εμπορικού σήματος, είναι το μόνο βήμα που απαιτείται να γίνει για να επιτύχει κάθε ενδιαφερόμενος την  προστασία του brand του στις χιλιάδες νέες διευθύνσεις που αναμένονται να κατακλύσουν το διαδίκτυο.

Ακολούθως έναντι τιμήματος ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να ανανεώνει την ηλεκτρονική προστασία του εμπορικού του σήματος ανά έτος, τριετία ή πενταετία.

Εάν χρειάζεστε οποιαδήποτε διευκρίνιση αναφορικά με τους τρόπους που θα μπορούσατε να προστατέψετε τα εμπορικά σας σήματα στο νέο διαδικτυακό περιβάλλον μας, επικοινωνήστε μαζί μας στο info@ipcyprus.com.

Από Ιωαννίδη, Κλεάνθους & Σια ΔΕΠΕ
www.ipcyprus.com
Αρθρογράφος:
Ημερομηνία: 11/03/2015

TERMS OF USE   |   CONTACT US   |   PRIVACY POLICY   |   JOBS POSTING POLICY

Copyright ergodotisi.com. All Rights Reserved.


  DEVELOPED AND HOSTED BY Melior