8 τρόποι να κρύψεις το άγχος σου


Ο πιο κακός σύμβουλος κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης είναι το άγχος. Μπορεί να σου φαίνεται αδύνατο, αλλά υπάρχει τρόπος να το ξεπεράσεις! 

1)Βαθιές αναπνοές. Με βαθιές εισπνοές και αργές εκπνοές θα καταφέρεις να χαλαρώσεις και να αποβάλλεις αρκετό άγχος. Άρχισε! 


2)Μην το παραδεχθείς. Εστιάζοντας στο άγχος σου εγκλωβίζεσαι σε ένα φαύλο κύκλο και αυτό είναι κάτι που δεν θέλεις. 

3)Μίλα αργά. Όταν είμαστε αγχωμένοι μιλάμε συνήθως γρήγορα. Μίλα αργά και καθαρά για να γίνεσαι κατανοητός/η στο συνομιλητή σου. Μόνο έτσι θα καταφέρεις να  περάσεις όλα τα σωστά μηνύματα. 

4)Χαλάρωσε το σώμα. Κάθισε με την πλάτη όρθια, χωρίς όμως να φαίνεσαι σφιγμένος. Χαλάρωσε τα πόδια και τα χέρια και φρόντισε να μην σφίγγεις τους μύες του προσώπου. 

5)Κοίτα τον άλλον στα μάτια. Όταν δεν κοιτάμε τον συνομιλητή μας στα μάτια, φαινόμαστε αγχωμένοι. Χωρίς να έχεις επίμονο βλέμμα, φρόντισε να κοιτάς συχνά και με αυτοπεποίθηση τον άλλο στα μάτια. 

6)Κάνε ερωτήσεις. Όταν έχεις άγχος, μια εύστοχη ερώτηση μπορεί να κάνει τον συνομιλητή σου το επίκεντρο της προσοχής για λίγα λεπτά. Αυτό θα σου δώσει λίγο χρόνο ηρεμήσεις, να ανασυγκροτηθείς και να “συγυρίσεις” τις σκέψεις σου. Για αυτό ετοίμασε κάποιες ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να βγεις από τη δύσκολη θέση, αν και εφόσον χρειαστεί. 

7)Να είσαι ο εαυτός σου. Να θυμάσαι πάντα πως τα λάθη είναι ανθρώπινα και δεν είναι απόλυτη ανάγκη να πάνε όλα τέλεια. Άσε την συζήτηση να κυλήσει από μόνη της και σκάσε ένα χαμόγελο ή κάνε ένα μικρό αστείο (στην σωστή στιγμή πάντοτε) αν αισθανθείς πως αυτό χρειάζεται να γίνει. Απέναντί σου είναι ένας άνθρωπός που έχει περάσει από τη θέση σου. 

8)Όχι άγχος: ενθουσιασμός! Η Alison Wood Brooks του Harvard Business School υποστηρίζει ότι πρέπει να μετατρέπουμε το άγχος σε ενθουσιασμό. Αυτό μας βοηθάει να εστιάζουμε σε όλα τα θετικά που μπορεί να προκύψουν αντί για όλα όσα θα μπορούσαν να πάνε στραβά. Κάτι ξέρει! 

Αρθρογράφος:
Ημερομηνία: 26/02/2015

TERMS OF USE   |   CONTACT US   |   PRIVACY POLICY   |   JOBS POSTING POLICY

Copyright ergodotisi.com. All Rights Reserved.


  DEVELOPED AND HOSTED BY Melior