Πως να συντάξεις βιογραφικό όταν δεν έχεις ανάλογη εμπειρία


Διαβάζεις αγγελία για την θέση εργασίας των ονείρων σου και είσαι ενθουσιασμένος/η. Υπάρχει όμως ένα μικρό προβληματάκι: δεν έχεις καθόλου ανάλογη εμπειρία στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Είτε έχεις αποφασίσει να αλλάξεις παντελώς τομέα εργασίας ή μόλις έχεις τελειώσει το πανεπιστήμιο, τί μπορείς να συμπεριλάβεις στο CV σου που θα να σε βοηθήσει να φαίνεσαι ο/η ιδανικός/η υποψήφιος/α; Μην ανησυχείς υπάρχουν «κόλπα» για να βγάλεις προς τα έξω τον καλύτερο σου εαυτό....


Σχετικά προσόντα
Μην σπαταλήσεις όμως τον πολύτιμο και περιορισμένο χώρο του βιογραφικού σου με πληροφορίες που ενδέχεται να αποπροσανατολίσουν τον πιθανό μέλλοντα εργοδότη σου. 


Κάνε αρχή με τα προσόντα σου που σχετίζονται με την θέση. Δεν γίνεται... κάποιο λόγοι θα υπήρχαν για να μπεις στην διαδικασία της αίτησης. Μπορεί να έχεις ανάλογα προσόντα από μια εντελώς διαφορετική δουλεία ή μπορεί να ανέπτυξες κάποιες δεξιότητες σε διάφορα projects στο σχολείο ή στο πανεπιστήμιο. Αν έχεις αποφασίσει να αλλάξεις επαγγελματική κατεύθυνση ή καριέρα, δοκίμασε μια σύντομη παράγραφο στην αρχή του βιογραφικού σου στην οποία μπορείς να παραθέσεις όλες αυτά τα προσόντα. Αν έχεις αποφοιτήσει πρόσφατα τότε μπορείς να παραθέσεις τις δεξιότητες σου στο τέλος του βιογραφικού σου, μετά από τα ακαδημαϊκά σου προσόντα. 


Σχετικά παράλληλα ή ακαδημαϊκά projects
Δεν είναι καθόλου μεμπτό να συμπεριλάβεις ακαδημαϊκές εργασίες στο βιογραφικό σου. Το ίδιο ισχύει και για άλλα projects που έχεις φέρει εις πέρας με επιτυχία εκτός πανεπιστημίου. Μην κάνεις το λάθος να θεωρήσεις ότι βιογραφικό σου πρέπει απαραίτητα να περιλαμβάνει μόνο μισθωτή ή/και ολική απασχόληση. Δημιούργησε ένα τμήμα «Projects» και δόμησε το σαν να είναι το τμήμα «εργασιακή εμπειρία» - δώσε παραδείγματα εμπειριών που βοήθησαν να γεννηθούν οι σημερινές σου επαγγελματικές φιλοδοξίες.  

Αρθρογράφος:
Ημερομηνία: 26/02/2015

TERMS OF USE   |   CONTACT US   |   PRIVACY POLICY   |   JOBS POSTING POLICY

Copyright ergodotisi.com. All Rights Reserved.


  DEVELOPED AND HOSTED BY Melior