5 βιβλία για να αλλάξεις τον τρόπο που δουλεύεις

Δύσκολο συχνά να βρει κανείς χρόνο για διάβασμα. Το κυνήγι όμως για φρέσκες ιδέες κάνει καλό: η έμπνευση και τα νέα concepts θα σε βοηθήσουν να ηγείσαι καλά και σωστά. Κάνε αρχή με τους παρακάτω 5 τίτλους: 

1.The Confidence Code των Katty Kay και Claire Shipman. 
Μια κρίση αυτοπεποίθησης μπορεί να κάνει κακό στην καριέρα σου, ενώ από την άλλη, η αυτοπεποίθηση σε βοηθά να κάνεις άλματα. 

Οι συγγραφείς του The Confidence Code εξετάζουν τους παράγοντες που συχνά μειώνουν την αυτοπεποίθηση στον χώρο της εργασίας και δίνουν πρακτικές συμβουλές για την καταπολέμηση της αρνητικής σκέψης. 

2.Uncontainable του Kip Tindell 
Ο Kip Tindell είναι CEO της εταιρίας Container Store, η οποία έχει ψηφιστεί από το περιοδικό Forbes ως μια από τις καλύτερες εταιρίες για να εργάζεται κανείς. 

Κεντρική του φιλοσοφία είναι ότι το να συμπεριφέρεται κανείς με αγάπη και σεβασμό προς τους υπαλλήλους και συναδέλφους του δεν είναι μόνο σωστό είναι και ένας σίγουρος δρόμος προς την επιτυχία. 

Ένα βιβλίο που πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσει όποιος έχει δική του εταιρία ή βρίσκεται σε ηγετική θέση. Αποδεικνύει έμπρακτα ότι το να ηγείται κανείς με γνώμονα την καρδιά δεν είναι απλά μια ωραία ιδέα ή μια ρομαντική θεωρία.   

3.Executive Presence της Sylvia Ann Hewlett
Είτε μας αρέσει ή όχι, όλοι κρινόμαστε από την εμφάνιση μας, την γλώσσα του σώματος και τον τρόπο που μιλάμε. Η Hewlett, βασιζόμενη σε έρευνες με απόφοιτους που εργοδοτούνται σε ένα ευρύ φάσμα κλάδων, έχει φτιάξει έναν οδηγό επιτυχίας για όσους θέλουν να έχουν έντονη παρουσία στον χώρο της εργασίας να ανακαλύψουν ποιοι πραγματικά είναι για να μπορέσουν να φτάσουν όσο πιο ψηλά γίνεται. Γίνεται!

4.Culture that Rocks του Jim Knight
Ο Jim Knight, ειδικός στην εκπαίδευση και αξιοποίηση προσωπικού (με πολύχρονη εμπειρία στην αλυσίδα Hard Rock) αποκαλύπτει στο βιβλίο του τα συστατικά μιας επιτυχημένης εργασιακής κουλτούρας.

Για τον Knight, οι υπάλληλοι, για να αποδείξουν τον εαυτό τους πρέπει να είναι ικανοί στα καθήκοντα τους, να έχουν δυνατό χαρακτήρα και να μπορούν να ενταχθούν στην κουλτούρα της εταιρίας.  

Το Culture that Rocks, είναι μια ρηξικέλευθη προσέγγιση της αξιοποίησης προσωπικού που διαβάζεται εύκολα κι έχει πλάκα, προσφέροντας συνάμα σοβαρές, αξιοποιήσιμες και καίριες συμβουλές για υψηλόβαθμα στελέχη.  

5.Daring Greatly της Brene Brown
Αν δεν έχεις συναντήσει μέχρι τώρα την σημαντική δουλειά που έχει κάνει η Brene Brown, κάνε ένα search και παρακολούθησε τα  TED Talks που έχει δώσει. 

Υπότιτλος του βιβλίου της είναι το «Πως το θάρρος του να είναι κανείς ευάλωτος επηρεάζει θετικά τον τρόπο που ζούμε, που αγαπάμε, που μεγαλώνουμε παιδιά και που ηγούμαστε». 

Μετά από χρόνια έρευνας, η Brown υποστηρίζει ότι το να είναι κανείς ευάλωτος δεν είναι αδυναμία – είναι ένας πολύ σημαντικός τρόπος να αναπτύξουμε ουσιαστικούς δεσμούς. 

Απαιτεί θάρρος να μπει κανείς στην αρένα και πάντοτε θα υπάρχουν κάποιοι που θα κρίνουν. Όπου αρένα, αντικατέστησε με μια νέα σχέση, μια δύσκολη οικογενειακή συνομιλία ή μια σημαντική επαγγελματική συνάντηση πρέπει να βρεις το κουράγιο να πορευτείς με θάρρος.  

Σύμφωνα με ένα απόφθεγμα του Τheodore Roosevelt που αναφέρει στο βιβλίο της η Brown: «Δεν μετράει αυτός που κρίνει ή εκείνος που κριτικάρει πτώσεις ή λάθη. Τα εύσημα αξίζει εκείνος που παλεύει θαρραλέα με σκόνη, αίμα και ιδρώτα στο πρόσωπο». 

Αρθρογράφος:
Ημερομηνία: 26/02/2015

TERMS OF USE   |   CONTACT US   |   PRIVACY POLICY   |   JOBS POSTING POLICY

Copyright ergodotisi.com. All Rights Reserved.


  DEVELOPED AND HOSTED BY Melior