Ο ύπνος που "θρέφει" τους επαγγελματίες

Μια δύσκολη ημέρα στο γραφείο δεν θα πρέπει επουδενί, να συνεχιστεί στο σπίτι. Αποβάλετε όλα όσα σας αγχώνουν, δημιουργούν ανασφάλεια και ένταση. Ξεκουραστείτε έχοντας έναν ήρεμο ύπνο και ξεκινήστε την επόμενη ημέρα με δύναμη και αποφασιστικότητα. Κάντε ότι κάνουν οι επιτυχημένοι επαγγελματίες και γεμίστε τις μπαταρίες σας. 

1) Κάνουν ανασκόπηση της ημέρας
Πολλοί επιτυχημένοι επαγγελματίες σημειώνουν τρία πράγματα που εκτίμησαν μέσα στην ημέρα. Ένα «ημερολόγιο ευγνωμοσύνης» υπενθυμίζει την πρόοδο που έχει σημειωθεί. Αυτό με την σειρά του μας κίνητρα να συνεχίσουμε –ειδικά σε δύσκολες περιόδους.  

2) Κάνουν διαλογισμό
Δέκα μόλις λεπτά διαλογισμού αρκούν για να χαλαρώσουν το σώμα και να ηρεμήσουν το μυαλό. 

3) Προγραμματίζουν τον ύπνο τους
Ένας σίγουρος τρόπος για να κοιμηθείς όσες ώρες χρειάζεσαι είναι να ξαπλώνεις κάθε βράδυ την ίδια ώρα. Μπορείς ακόμη να βάζεις υπενθύμιση στο κινητό σου που να σε προτρέπει να πας για ύπνο.  

4) Αφήνουν πίσω τους τη δουλειά
Οι πραγματικά επιτυχημένοι επαγγελματίες κάνουν οτιδήποτε άλλο εκτός από δουλειά προτού κοιμηθούν. Δώσε στον εαυτό σου ένα μεγάλο κενό ανάμεσα στο τελευταία e-mail που θα διαβάσεις και στην ώρα που θα ξαπλώσεις. Πρέπει να έχεις βγει από την συχνότητα της δουλειάς όταν θα έχει έρθει η ώρα για ύπνο. 

5) Θετικότητα
Είναι εύκολο να πέσεις στην παγίδα του να σκέφτεσαι όλες τις αρνητικές καταστάσεις της ημέρας που πέρασα και το πως μπορούσες να τις χειριστείς διαφορετικά. Όσο άσχημη κι αν ήταν η ημέρα, προσπάθησε να αποφύγεις τον φαύλο κύκλο των αρνητικών σκέψεων. Αποφέρουν μόνο στρες. Εστίασε στα θετικά της ημέρας και στις μικρές νίκες. 

6) Οραματίζονται τις επιτυχίες του αύριο
 Είναι σημαντικό να οραματιζόμαστε θετικές εξελίξεις για τα projects μας. Δεν είναι απλά μια άσκηση. Βοηθάει στο να ξεκινήσουμε την επόμενη μέρα με θετικότητα. 

Αρθρογράφος:
Ημερομηνία: 05/11/2015

TERMS OF USE   |   CONTACT US   |   PRIVACY POLICY   |   JOBS POSTING POLICY

Copyright ergodotisi.com. All Rights Reserved.


  DEVELOPED AND HOSTED BY Melior